1 1/4 | κιλού κουκιά | ||
6 | αγκινάρες | ||
1 | φλιτζάνι ελαιόλαδο | ||
5 - 6 | κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες | ||
3 | κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος | ||
3/4 | κιλού τομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ | ||
αλάτι, πιπέρι | |||
ανάλογο νερό |
Ξεφλουδίζετε τα κουκιά, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε και τις αγκινάρες (Αγκινάρες και πως τις καθαρίζουμε). Βάζετε τα κρεμμυδάκια με το λάδι να μαραθούν. Προσθέτετε τις τομάτες περασμένες από τρυπητό, ή τον τοματοπολτέ λιωμένο σε 2 φλυτζάνια νερό και αφήνετε να πάρουν βράση. Ρίχνετε τα κουκιά και τις αγκινάρες, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό ακόμη. Σκεπάζετε τις αγκινάρες με ένα λαδόχαρτο, στη μέση τού όποιου έχετε ανοίξει μία τρύπα και αφού σκεπάστε την κατσαρόλα, αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει και να μείνει μόνο με το λάδι του.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου