Μελιτζάνες γιαχνί




1 1/4
κιλού μελιτζάνες

1
φλιτζάνι λάδι

1
κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

4 - 5
δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο

3/4
κιλού τομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ

2 - 3
κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός



αλάτι, πιπέρι ανάλογο νερό

   Αγοράζετε στενόμακρες μελιτζάνες; τις καθαρίζετε και κόβετε κάθε μια σε 4 - 5 στρογγυλά κομμάτια. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Τις αφήνετε περίπου 20' λεπτά. Στο μεταξύ βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να καβουρδιστούν ελαφρά. Προσθέτετε τις τομάτες, περασμένες από τρυπητό ή τον τοματοπελτέ λιωμένο σε 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνετε να βράσουν επί 10' λεπτά. Στραγγίζετε τις μελιτζάνες, τις στύβεται ελαφρά και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει και να μείνει με το λάδι του.

   Σημείωση: Αν θέλετε, μπορείτε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες. Τότε θα καβουρδίσετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το μισό λάδι και θα προσθέσετε τις τομάτες. Με το υπόλοιπο λάδι και λίγο ακόμη, θα τηγανίσετε τις μελιτζάνες. Θα ρίξετε τις τηγανισμένες μελιτζάνες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και θα συνεχίσετε όπως και πιο πάνω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου