1 1/4 | κιλού μπακαλιάρο | ||
3/4 | κιλού κρεμμύδια ξερά | ||
1 | κεφάλι σκόρδο | ||
1 1/3 | φλιτζανιού λάδι | ||
3/4 | κιλού τομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά γεμάτη τοματοπελτέ | ||
1/2 | φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό | ||
1/2 | φλιτζάνι κρασί λευκό | ||
1 | λεμόνι | ||
αλάτι, πιπέρι |
Παίρνετε το μπακαλιάρο, τον κόβετε σε μικρά κομμάτια, του αφαιρείτε το δέρμα αμέσως, τον πλένετε και τον βάζετε σε πήλινη λεκάνη με μπόλικο νερό να μουσκέψει από το βράδυ τής προηγουμένης ημέρας. Αλλάζετε το νερό 2 - 3 φορές, αφαιρείτε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τον βάζετε σε τρυπητό να στραγγίζει.
Το αλατοπιπερώνετε, του στύβεται πάνω το χυμό του λεμονιού και το αφήνετε να μείνει περίπου 60 λεπτά. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα πλένετε σε τρυπητό. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό. Περνάτε τις τομάτες από τρυπητό ή λιώνετε τον τοματοπελτέ σε 2 φλυτζάνια νερό. Παίρνετε ταψάκι και ρίχνετε το μισό λάδι. Στρώνετε τα κρεμμύδια μια στρώση και τα πασπαλίζετε με το μισό μαϊντανό και σκόρδο. Τοποθετείτε το μπακαλιάρο πάνω και το πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο. Το περιλούζεται με το λάδι, προσθέτετε το κρασί και την τομάτα και το βάζετε σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου