Μπριάμ




1
κιλό τομάτες ώριμες ή 1 κουτί κονκασέ

1/2
κιλό πατάτες

1/2
κιλό μελιτζάνες

1/2
κιλό κολοκυθάκια μικρά

1/2
κιλό μπάμιες

1/2
φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμύδια

1 1/2
φλιτζάνι ελαιόλαδο

2
κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός

1
κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο

2
κουταλιές ψιλοκομμένη πιπεριά



αλάτι, πιπέρι.

   Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες, όχι πολύ λεπτές. Το ίδιο κάνετε και με τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Πλένετε καλά και τις μπάμιες, τις καθαρίζετε και τις ραντίζετε με λίγο ξίδι. Πλένετε τις τομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις χωρίζετε σε 2 μέρη. Στρώνετε τις μισές σε ανάλογο ταψί, τις αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε πάνω τα διάφορα λαχανικά, αφού τα αλατοπιπερώσετε καλά. Βάζετε σ’ ένα πιάτο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και τα αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με το μείγμα αυτό τα λαχανικά που εχετε μέσα στο ταψί και τοποθετείτε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας. Τις πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και περιχύνετε όλο το φαγητό με το ελαιόλαδο. Βάζετε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο (100 - 120 Βαθμούς Κελσίου) επί μιάμιση με δύο ώρες, προσθέτοντας αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νερό. Είναι νόστιμο φαγητό και συνηθίζεται πολύ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου