Ψάρι βραστό με πατάτες




1 1/4
κιλού ψάρι (1 μεγάλο ή 2 - 3 μικρότερα)

1
φλιτζάνι λάδι

1 - 2
λεμόνια

3/4
κιλού πατάτες

2 - 3
κρεμμύδια κομμένα φέτες χοντρές

2 - 3
καρότα κομμένα φέτες

2 - 3
κλωνάρια σέλινο



αλάτι, πιπέρι


   Καθαρίζετε τις πατάτες, που τις διαλέγετε μικρές, ώστε να μπούνε ολόκληρες στο φαγητό. Ετοιμάζετε τα κρεμμύδια και τα καρότα (κομμένα σε φέτες). Ψιλοκόβετε και το σέλινο και τα βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν. Στο μεταξύ καθαρίζετε το ψάρι, το πλένετε, το κόβετε σε κομμάτια (μερίδες) και το αλατοπιπερώνετε. Όταν κοντεύουν να βράσουν τα λαχανικά, τοποθετείτε στην κατσαρόλα (πάνω στις πατάτες) τα ψάρια, περιλούζεται όλο το φαγητό με το χυμό 1 - 2 λεμονιών, τα σκεπάζετε και τ’ αφήνετε να βράσουν επί 15 - 20 λεπτά και να μείνουν σχεδόν μόνο με το λάδι. Γίνεται ένα πεντανόστιμο φαγητό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου