Ψάρια ψητά στη σχάρα

   Στη σχάρα ψητά γίνονται όλα τα ψάρια μικρά και μεγάλα. (Τα πολύ μεγάλα τα κόβετε σε φέτες). Τα καθαρίζετε καλά, αφαιρείτε τα λέπια και τα εντόσθια, τα πλένετε τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά. Τα αλείφεται με λίγο λάδι. Βάζετε τη σχάρα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί, την αλείφεται και αυτή με λίγο λάδι (αυτό γίνεται για να μην κολλάνε τα ψάρια κατά το ψήσιμο). Τοποθετείτε τα ψάρια στη σχάρα και τα σιγοψήνεται προσεχτικά. Όταν ψηθούν από τη μια μεριά, τα γυρίζετε και τα ραντίζετε με χτυπημένο λαδολέμονο χρησιμοποιώντας μια φουντίτσα ρίγανη. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα με λαδολέμονο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου