Διαλέγετε μικρά μπαρμπουνάκια, τα καθαρίζετε από τα λέπια, τα σπάργανα, τα εντόσθια, τις εσωτερικές μεμβράνες της κοιλιάς, τα πλένετε πολύ καλά, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσουν τελείως. Ετοιμάζετε λίγο αλεύρι και λίγη φρυγανιά τριμμένη. Χτυπάτε ελαφρά 1 - 2 αυγά με 2 κουταλιές νερό και βάζετε το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι να κάψει. Αλευρώνετε ένα - ένα μπαρμπουνάκι, το τινάζεται να φύγει το αλεύρι, το βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν στην τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζεται ελαφρά και το τοποθετείτε στο τηγάνι. Τα ψήνετε προσεχτικά και αφού ροδίσουν και από τις δυο μεριές, τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε πιάτο πού έχετε στρώσει με 2 - 3 φύλλα χαρτί κουζίνας. Αφού στραγγίσει εκεί το λάδι του τηγανίσματος, τα σερβίρετε σε πιατέλα με φέτες λεμονιού και τα συνοδεύετε με μαγιονέζα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου