Μπακαλιάρος γιαχνί με πατάτες




1 1/4
κιλού μπακαλιάρος

1 1/4
κιλού πατάτες

1 1/2
φλιτζάνι λάδι

4 - 5
δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2
φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3/4
κιλού τομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ

2
κρεμμύδια ψιλοκομμένα

   Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο από το δέρμα, αφού τον κόψετε σε κανονικές μερίδες. Τον βάζετε από το βράδυ να μουσκέψει σε μπόλικο νερό που αλλάζετε 2 - 3 φορές. Του αφαιρείτε τα κόκαλα, τον πλένετε και τον στραγγίζετε. Βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια να καβουρδιστούν. Προσθέτετε τις τομάτες (περασμένες από τρυπητό) ή τον τοματοπελτέ λιωμένο σε ενα φλιτζάνι νερό, το σκόρδο, το μαϊντανό, ενα φλιτζάνι νερό και τ’ αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνετε στη σάλτσα να βράσουν περίπου 20 - 25 λεπτά. Τοποθετείτε τότε τα κομμάτια του μπακαλιάρου πάνω στις πατάτες, προσθέτετε (αν χρειάζεται) λίγο νερό και λίγο αλατοπίπερο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει επί 20 - 30 λεπτά και να μείνει σχεδόν μόνο με το λάδι του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου