1 1/4 | κιλού μπακαλιάρος | ||
1 1/4 | κιλού πατάτες | ||
1 1/2 | φλιτζάνι λάδι | ||
4 - 5 | δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο | ||
1/2 | φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο | ||
3/4 | κιλού τομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ | ||
2 | κρεμμύδια ψιλοκομμένα |
Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο από το δέρμα, αφού τον κόψετε σε κανονικές μερίδες. Τον βάζετε από το βράδυ να μουσκέψει σε μπόλικο νερό που αλλάζετε 2 - 3 φορές. Του αφαιρείτε τα κόκαλα, τον πλένετε και τον στραγγίζετε. Βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια να καβουρδιστούν. Προσθέτετε τις τομάτες (περασμένες από τρυπητό) ή τον τοματοπελτέ λιωμένο σε ενα φλιτζάνι νερό, το σκόρδο, το μαϊντανό, ενα φλιτζάνι νερό και τ’ αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνετε στη σάλτσα να βράσουν περίπου 20 - 25 λεπτά. Τοποθετείτε τότε τα κομμάτια του μπακαλιάρου πάνω στις πατάτες, προσθέτετε (αν χρειάζεται) λίγο νερό και λίγο αλατοπίπερο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει επί 20 - 30 λεπτά και να μείνει σχεδόν μόνο με το λάδι του.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου