Οι τσίροι, για να τηγανιστούν, πρέπει πρώτα να καθαριστούν και να μαλακώσουν μέσα σε νερό επί 2 ώρες. Τούς κόβετε πρώτα τα κεφάλια και κατόπιν τους ανοίγετε από το μέρος της κοιλιάς, αφού τους χτυπήσετε πάνω σε σανίδι ή μάρμαρο να μαλακώσουν λίγο. Τούς ρίχνετε σε νερό να μουσκεύουν επί 2 ώρες και τότε, από το μέρος της κοιλιάς αφαιρείτε το κόκκαλο τους και το δέρμα τους. Διαλύεται σ’ ένα βαθύ πιάτο λίγο αλεύρι με νερό (κουρκούτι), βουτάτε μέσα σ’ αυτό έναν - έναν τσίρο (πού έχετε καλά στραγγίσει), και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τους τοποθετείτε σε πιατέλα και τους σερβίρετε ζεστούς για μεζέ ή μπορείτε να τούς συνοδεύσετε με σκορδαλιά ή μαγιονέζα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου