1 1/4 | κιλού χταπόδι | ||
1 | φλιτζάνι λάδι | ||
2 | φλυτζάνια κρασί μαύρο | ||
1 | κρεμμύδι μέτριο | ||
3/4 | κιλού τομάτες ώριμες ή 1 μέτρια κουτάλια πελτέ τομάτας | ||
αλάτι, πιπέρι |
Αν το χταπόδι είναι ξερό, το βάζετε από το βράδυ να μουσκέψει για να μαλακώσει. Το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια μήκους 3 - 4 δακτύλων και το βάζετε να καβουρδιστεί. Το σβήνετε τότε λίγο - λίγο με το κρασί (να σχηματίζεται ατμός), προσθέτετε και τις ντομάτες περασμένες οπό τρυπητό ή την πάστα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. (Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά τη διάρκεια του βρασίματος λίγο νερό ακόμη).
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου