Γλώσσες τηγανητές

   Αφού καθαρίσετε  τις γλώσσες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Χτυπάτε ελαφρά 1 - 2 αυγά με 2 κουταλιές νερό και ετοιμάζετε λίγο αλεύρι. Βάζετε στο τηγάνι βούτυρο ή μαργαρίνη να κάψει, αλευρώνετε μια - μια γλώσσα ολόκληρη, τινάζεται το αλεύρι, τη βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν τις τηγανίζετε για να ροδοψηθοΰν και από τις δυο μεριές. Τις βάζετε σε πιάτο στρωμένο με 2 - 3 φύλλα χαρτιού κουζίνας και, αφού στραγγίσει το βούτυρο τους, τις σερβίρετε σε πιατέλα με φέτες λεμονιού, τις γαρνίρετε με μαϊντανό και τις συνοδεύετε με μαγιονέζα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου