1 | κιλό τομάτες ώριμες ή 2 κουταλιές πελτέ τομάτα | ||
1 | κρεμμύδι ψιλοκομμένο | ||
2 - 3 | δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο | ||
3 - 4 | κλωναράκια μαϊντανός | ||
3 | κλωναράκια σέλινο | ||
3 | κουταλιές βούτυρο | ||
1 - 2 | φλυτζάνια ζωμός | ||
αλάτι-πιπέρι |
Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό ή λιώνετε την πάστα σε 2 φλυτζάνια νερό. Βάζετε το βούτυρο να κάψει, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να ξανθήνουν πολύ ελαφρά, κατόπιν την ντομάτα, το ζωμό ή 1 φλιτζάνι νερό, το σέλινο και μαϊντανό, πλυμένα και δεμένα σε δεματάκι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει η σάλτσα. Αφαιρείτε με ένα πιρούνι το δεματάκι του σέλινου, αφήνετε τη σάλτσα να βράσει λίγο ακόμη και τη σερβίρετε με ζυμαρικά και πιλάφι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου