Σάλτσα τομάτας (σκόρδο - κρεμμύδι - μαϊντανό - σέλινο)




1
κιλό τομάτες ώριμες ή 2 κουταλιές πελτέ τομάτα

1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 - 3
δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο

3 - 4
κλωναράκια μαϊντανός

3
κλωναράκια σέλινο

3
κουταλιές βούτυρο

1 - 2
φλυτζάνια ζωμός



αλάτι-πιπέρι


   Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό ή λιώνετε την πάστα σε 2 φλυτζάνια νερό. Βάζετε το βούτυρο να κάψει, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να ξανθήνουν πολύ ελαφρά, κατόπιν την ντομάτα, το ζωμό ή 1 φλιτζάνι νερό, το σέλινο και μαϊντανό, πλυμένα και δεμένα σε δεματάκι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει η σάλτσα. Αφαιρείτε με ένα πιρούνι το δεματάκι του σέλινου, αφήνετε τη σάλτσα να βράσει λίγο ακόμη και τη σερβίρετε με ζυμαρικά και πιλάφι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου