Σάλτσα τομάτας (με κρεμμύδι)



1
κιλό τομάτες ώριμες ή 2 κουταλιές σούπας πελτέ τομάτας

1
κρεμμυδάκι μέτριο

2
κομμάτια κανέλα

2
κουταλιές σούπας βούτυρο



αλάτι-πιπέρι



   Βάζετε σε κατσαρόλα τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό ή την πάστα λιωμένη σε τρία φλυτζάνια νερό, το κρεμμύδι, καθαρισμένο και πλυμένο, ολόκληρο, το βούτυρο, την κανέλα, ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει το περιεχόμενό της, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα. Η σάλτσα χρησιμοποιείται για μακαρόνια, πιλάφι κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου