Γαλέος μπουργέτο



1 1/2
κιλό γαλέος

1
φλιτζάνι λάδι

1 - 2
λεμόνια

1/2
κεφάλι σκόρδο



λίγη ρίγανη



αλάτι, πιπέρι

   Κόβετε το γαλέο σε κομμάτια (μερίδες), τον πλένετε και τον αλατοπιπερώνετε, τον βάζετε σε ένα μπολ και του στύβεται επάνω το χυμό των λεμονιών. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το γαλέο με το λεμόνι να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να μείνει το ψάρι μόνο με το λάδι του. Στο τέλος προσθέτετε και μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη τριμμένη.

Σημείωση: Μπουργέτο γίνονται και όλα τα άλλα ψάρια, και μικρά και μεγάλα και ιδίως οι γαύροι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου