Βάζετε
τις σουπιές σε λεκάνη και τις πλένετε σε πολύ νερό. Τις καθαρίζετε,
δηλαδή, βγάζετε το κόκαλο, πετάτε τα εντόσθια, αλλά κρατάτε τις θήκες με
το μελάνι. Με μυτερό μαχαιράκι τρυπάτε στο μέρος των ματιών, βγάζετε
και πετάτε τα μάτια. Την κουκούλα την καθαρίζετε από το δέρμα (πού βγαίνει εύκολα
αν το τραβήξετε) και μένει ολόλευκη. Κόβετε τα πλοκάμια σε 2 - 3 κομμάτια και την κουκούλα σε λωρίδες, πλάτους 3 δαχτύλων. Τις αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν τελείως. Αλευρώνετε πρώτα τις λωρίδες και τις τηγανίζετε σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένο τηγάνι να γίνουν μαλακές. Ξεσκεπάζεται το τηγάνι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα και ρίχνετε τα πλοκάμια, καλά άλευρωμένα. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να τηγανιστούν περισσότερη ώρα. Τα ξεσκεπάζεται να πάρουν και αυτά χρυσόξανθο χρώμα και σερβίρετε τις σουπιές ζεστές.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου