Σάλτσα μουσαίν (Mousseline)




3
κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

2
κρόκοι αυγών

2
κουταλιές γεμάτες κρέμα γάλακτος



μερικές σταγόνες λεμονιού



αλάτι-πιπέρι

   Βάζετε σε κατσαρολάκι τους κρόκους, 2 κουταλιές νερό, τις σταγόνες λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τοποθετείτε σε πολύ σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι ότου σχηματιστεί κρέμα. Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο λίγο - λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς. Στο τέλος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, που αν θέλετε, χτυπάτε προηγουμένως να γίνει αφράτη.

   Σερβίρεται μέ ψάρι βραστό καί σπαράγγια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου