Σάλτσα βελουτέ




4
κουταλιές της σούπας βούτυρο

4
κουταλιές σούπας αλεύρι

2
φλυτζάνια τσαγιού ζωμός κρέατος



μικρή ποσότητα μοσχοκάρυδο

    Η σάλτσα  βελουτέ  είναι  από  τις βασικότερες, γιατί έχει πολλές ποικιλίες, όπως η βελουτέ με γαρίδες, με αστακό, με κάπαρη κλπ.

    Η διαδικασία όμως της παρασκευής μιας σάλτσας βελουτέ είναι η εξής:
   Τοποθετούμε  την  κατσαρόλα  με  το βούτυρο  στη  φωτιά  μέχρι  να λιώσει, οπότε ρίχνουμε το αλεύρι  λίγο  -  λίγο  και  το  καβουρδίζουμε  μέχρι  να πάρει χρώμα. Ύστερα το ζωμό λίγο - λίγο,  ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να πήξει και να βράση επί 30' περίπου λεπτά της ώρας. Όταν την κατεβάσουμε   ή   και   πριν   την   κατεβάσουμε,  προσθέτουμε  το  αλάτι,  το  πιπέρι  και  το  λίγο μοσχοκάρυδο και τη σερβίρουμε με κρέας ή πουλερικά ή αν πρόκειται για βελουτέ αντζούγιας με ψάρι βραστό ή ψητό, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου