4 | κουταλιές της σούπας βούτυρο | ||
4 | κουταλιές σούπας αλεύρι | ||
2 | φλυτζάνια τσαγιού ζωμός κρέατος | ||
μικρή ποσότητα μοσχοκάρυδο |
Η σάλτσα βελουτέ είναι από τις βασικότερες, γιατί έχει πολλές ποικιλίες, όπως η βελουτέ με γαρίδες, με αστακό, με κάπαρη κλπ.
Η διαδικασία όμως της παρασκευής μιας σάλτσας βελουτέ είναι η εξής:
Τοποθετούμε την κατσαρόλα με το βούτυρο στη φωτιά μέχρι να λιώσει, οπότε ρίχνουμε το αλεύρι λίγο - λίγο και το καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ύστερα το ζωμό λίγο - λίγο, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να πήξει και να βράση επί 30' περίπου λεπτά της ώρας. Όταν την κατεβάσουμε ή και πριν την κατεβάσουμε, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λίγο μοσχοκάρυδο και τη σερβίρουμε με κρέας ή πουλερικά ή αν πρόκειται για βελουτέ αντζούγιας με ψάρι βραστό ή ψητό, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου