3 | κουταλιές κοφτές βούτυρο ή μαργαρίνη | ||
3 | κουταλιές κοφτές αλεύρι | ||
1 1/2 | φλιτζανάκι τσαγιού ζωμό κότας | ||
2 | κρόκοι αυγών | ||
2 | κουταλιές σούπας γεμάτες κρέμα γάλακτος | ||
αλάτι-πιπέρι |
Βάζετε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε το αλεύρι να διαλυθεί. Προσθέστε το ζωμό χλιαρό και ανακατεύετε να βράσει μερικά λεπτά και να γίνει λεία η σάλτσα. Βγάζετε από τη φωτιά. Χτυπάτε τους κρόκους, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και δουλεύετε και τα δύο μαζί να γίνουν κρέμα. Την προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν όλα μαζί.
Σερβίρεται με κοτόπουλο βραστό, μυαλά κλπ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου