Παίρνετε το μπακαλιάρο, τον κόβετε σε μικρά κομμάτια, του αφαιρείτε το δέρμα αμέσως, τον πλένετε και τον βάζετε σε πήλινη λεκάνη με μπόλικο νερό να μουσκέψει από το βράδυ της προηγουμένης ημέρας. Αλλάζετε το νερό 2 - 3 φορές, αφαιρείτε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τον βάζετε σε τρυπητό να στραγγίζει. Μέσα σε μια σουπιερίτσα διαλύεται 1/4 κιλού αλεύρι σε ανάλογο νερό να γίνει ένας πηχτός χυλός, χτυπάτε και ένα αυγό και το προσθέτετε, καθώς και 1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ (το ανακατεύετε στο αλεύρι). Βουτάτε ένα - ένα κομμάτι μπακαλιάρο στο χυλό και το τηγανίζετε σε καυτό λάδι να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα. Σερβίρεται με μια σαλάτα (τομάτες, χόρτα βραστά) και συνοδεύεται με σκορδαλιά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου