Μαγιονέζα εύκολη (της στιγμής)





2
κρόκοι αυγών

1
φλιτζάνι γάλα

1
φλιτζάνι νερό

7
κουταλιές κόρν φλάουρ

2
κουταλάκια μουστάρδα

1
κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλάκι πιπέρι

2
κουταλάκια ξίδι

1/2
φλιτζάνι λάδι

2 - 3
κουταλιές χυμός λεμονιού

   Βάζετε το γάλα και το μισό νερό να βράσει σε μια κατσαρολίτσα. Στο υπόλοιπο νερό διαλύστε πολύ καλά το κορν-φλάουρ και το προσθέτετε σιγά - σιγά στο γάλα. ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει μια κρέμα πολύ λεία. Την αδειάζεται σε ένα μπολ και την αφήνετε να μισοκρυώσει. Ανακατέψτε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάτε με ένα πιρούνι να ενωθούν καλά και ρίχνετε λίγο - λίγο το μείγμα στη κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, προσθέτετε εναλλάξ το λάδι (μία - μία κουταλιά) και το λεμόνι κι αφού ανακατέψετε τη μαγιονέζα που καλά, την αφήνετε να κρυώσει, τη βάζετε στο ψυγείο και τη χρησιμοποιείτε όπου θέλετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου