1 1/4 | κιλοϋ ψάρια (μπαρμπούνια, γόπες, λιθρίνια, σαφρίδια κλπ) | ||
1 1/2 | φλιτζάνι λάδι | ||
1/2 | φλιτζάνι ξίδι λευκό | ||
1 | λεμόνι | ||
2 | δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο | ||
1 | κουταλάκι τοματοπελτέ | ||
1 | κουταλάκι ζάχαρη | ||
1 | κουταλάκι δεντρολίβανο | ||
2 | φύλλα δάφνης | ||
3 - 4 | κουταλιές κοφτές αλεύρι | ||
4 - 5 | σπυριά πιπέρι | ||
αλάτι |
Καθαρίζετε, πλένετε και άλατίζετε τα ψάρια, τα βάζετε σε πιατέλα και τους στίβετε επάνω τους το λεμόνι. Αφοΰ στραγγίσουν, τα αλευρώνετε λίγα - λίγα και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι να ροδοψηθούν. Τα βάζετε σε πιατέλα να κρυώσουν. Αν το λάδι του τηγανιού έχει μαυρίσει, το σουρώνετε, πλένετε το τηγάνι, το ξαναβάζετε, προσθέτετε και όσο έχει μείνει από το τηγάνισμα, και αφοϋ κάψει, ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι να διαλυθεί, μετά το ξίδι, την τομάτα λιωμένη σ’ ένα φλυτζάνι νερό, 1 φλυτζάνι νερό ακόμη, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη καί τη δάφνη και τα άφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Μόλις αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα, ρίχνετε τα ψάρια και τ’ άφήνετε να πάρουν κι αυτά 2 - 3 βράσεις.
Βγάζετε πρώτα τα ψάρια σε πιατέλα, τα περιλούζετε με τη σάλτσα και αφού κρυώσουν, τα διατηρείτε σε δροσερό μέρος ή ψυγείο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου