1 1/4 | κιλού μπακαλιάρο | ||
1 | φλιτζάνι λάδι | ||
1 - 2 | λεμόνια | ||
3/4 | κιλού πατάτες | ||
2 - 3 | κρεμμύδια κομμένα φέτες χοντρές | ||
2 - 3 | καρότα κομμένα φέτες | ||
2 - 3 | κλωνάρια σέλινο | ||
αλάτι, πιπέρι |
Παίρνετε το μπακαλιάρο, τον κόβετε σε μικρά κομμάτια, του αφαιρείτε το
δέρμα αμέσως, τον πλένετε και τον βάζετε σε λεκάνη με μπόλικο
νερό να μουσκέψει από το βράδυ της προηγουμένης ημέρας. Αλλάζετε το νερό
2 - 3 φορές, αφαιρείτε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τον βάζετε σε
τρυπητό να στραγγίζει.
Καθαρίζετε τις πατάτες, που τις διαλέγετε μικρές, ώστε να μπούνε
ολόκληρες στο φαγητό. Ετοιμάζετε τα κρεμμύδια και τα καρότα (κομμένα σε
φέτες). Ψιλοκόβετε και το σέλινο και τα βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα.
Προσθέτετε το λάδι και 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να
σιγοβράσουν. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε το μπακαλιάρο. Όταν κοντεύουν να βράσουν τα
λαχανικά, τοποθετείτε στην κατσαρόλα (πάνω στις πατάτες) το μπακαλίαρο,
περιλούζεται όλο το φαγητό με το χυμό 1 - 2 λεμονιών, τα σκεπάζετε και
τ’ αφήνετε να βράσουν επί 15 - 20 λεπτά και να μείνουν σχεδόν μόνο με το
λάδι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου