Για 6 άτομα:
| 1 1/2 | κιλό καλαμαράκια | ||
| 2 | φλυτζάνια τσαγιού ρύζι για πιλάφι | ||
| 1 | φλιτζάνι τσαγιού λάδι | ||
| 4 | τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες | ||
| 3 | κρεμμύδια ψιλοκομμένα | ||
| 2 | κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτά φετάκια | ||
| 1/2 | κουταλιά κοφτή ζαφορά (σαφράν) | ||
| 3 | σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο | ||
| χυμός ενός λεμονιού | |||
| αλάτι, πιπέρι. |
Ξεκοκαλίζετε, πλένετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα καλαμαράκια (ραντισμένα με το χυμό τού λεμονιού), τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές να καβουρδιστούν ελαφρά. Ρίχνετε και τις τομάτες και αφήνετε να πάρουν βράση. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τότε τέσσερα φλυτζάνια ζεστό νερό και αφού βράσουν όλα μαζί 45' λεπτά της ώρας, ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε με πιρούνι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν βράσει τελείως, ρίχνετε τη ζαφορά, ανακατεύετε και κατεβάζετε, χωρίς να έχει πήξει τελείως το ρύζι. Σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε ν’ αναπαυτεί επί 5 λεπτά.








0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου