Τα τρόφιμα.
Η σωματική ανάπτυξη, η ευεξία, η διατήρηση της υγείας και ή απόδοση του ανθρώπου, εξαρτώνται σε μεγάλο ποσοστό από την τροφή, η οποία αποτελείτε από κάθε είδους συστατικά του φυτικού ή ζωικού βασιλείου κλπ. είτε σε ωμή κατάσταση είτε μαγειρεμένα. Η κυβέρνηση κάθε χώρας, πρέπει να ενδιαφέρεται πρωτίστως για τον έλεγχο από υγιεινής απόψεως, της παραγωγής, κατανομής και συντηρήσεως των ειδών διατροφής, του καταναλώνονται από τον πληθυσμό.
Μόνο η χρησιμοποίηση και η επεξεργασία άμεμπτων πρώτων υλών σε επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής, εξασφαλίζουν τον άψογο από ποιοτικής απόψεως εφοδιασμό του πληθυσμού με τρόφιμα. Με πολλαπλές έρευνες και με ελέγχους οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να φροντίζουν να παράγονται τρόφιμα, που να πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις και να φθάνουν σε άψογη κατάσταση στα χέρια τής νοικοκυράς. Ο συνεχής έλεγχος για την προστασία τού καταναλωτικού κοινού, πρέπει να διασφαλίζεται με νομικές και αγορανομικές διατάξεις.
Η παρασκευή των ωμών ή επεξεργασμένων τροφίμων σε έτοιμα φαγητά γίνεται μέσα στην κουζίνα του σπιτιού, σε εστιατόρια κλπ. Την τεράστια σημασία, πού έχει από οικονομικής απόψεως το θέμα της διατροφής για την κάθε οικογένεια και πέραν αυτού και για όλη την εθνική οικονομία, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τα χέρια των νοικοκυρών περνούν ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως δεν είναι δυνατόν να μην έχει σημασία, και από οικονομικής απόψεως και από την άποψη του τρόπου της διατροφής, το τι χρησιμοποιεί ή νοικοκυρά για τη διατροφή της οικογένειας. Από υγιεινής επίσης απόψεως, έχει μεγάλη σημασία το πώς χρησιμοποιεί τα τρόφιμα και πώς τα μαγειρεύει. Και για να τα κάνει όλα αυτά σωστά, πρέπει να έχει μερικές βασικές γνώσεις, τουλάχιστον για ορισμένες βασικές και μεγάλες ομάδες τροφίμων.
Μόνο η χρησιμοποίηση και η επεξεργασία άμεμπτων πρώτων υλών σε επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής, εξασφαλίζουν τον άψογο από ποιοτικής απόψεως εφοδιασμό του πληθυσμού με τρόφιμα. Με πολλαπλές έρευνες και με ελέγχους οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να φροντίζουν να παράγονται τρόφιμα, που να πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις και να φθάνουν σε άψογη κατάσταση στα χέρια τής νοικοκυράς. Ο συνεχής έλεγχος για την προστασία τού καταναλωτικού κοινού, πρέπει να διασφαλίζεται με νομικές και αγορανομικές διατάξεις.
Η παρασκευή των ωμών ή επεξεργασμένων τροφίμων σε έτοιμα φαγητά γίνεται μέσα στην κουζίνα του σπιτιού, σε εστιατόρια κλπ. Την τεράστια σημασία, πού έχει από οικονομικής απόψεως το θέμα της διατροφής για την κάθε οικογένεια και πέραν αυτού και για όλη την εθνική οικονομία, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τα χέρια των νοικοκυρών περνούν ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως δεν είναι δυνατόν να μην έχει σημασία, και από οικονομικής απόψεως και από την άποψη του τρόπου της διατροφής, το τι χρησιμοποιεί ή νοικοκυρά για τη διατροφή της οικογένειας. Από υγιεινής επίσης απόψεως, έχει μεγάλη σημασία το πώς χρησιμοποιεί τα τρόφιμα και πώς τα μαγειρεύει. Και για να τα κάνει όλα αυτά σωστά, πρέπει να έχει μερικές βασικές γνώσεις, τουλάχιστον για ορισμένες βασικές και μεγάλες ομάδες τροφίμων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου