Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις ρίχνετε στο νερό πού βράζει, όπου έχετε προσθέσει λίγο χοντρό αλάτι και 1 φλυτζανάκι τού καφέ ξίδι. (Το νερό να υπολογίσετε να είναι λίγο και να μισοσκεπάζει τις γαρίδες). Αφού βράσουν, τις αφήνετε να μισοκρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και κατόπιν τις βγάζετε και τις καθαρίζετε ως εξής:
1) ή τις καθαρίζετε ολόκληρες και τις τοποθετείτε σε πιατέλα, όπου θα τις περιχύσετε με σάλτσα,
2) ή τις μισοκαθαρίζετε, δηλαδή, αφήνετε το κεφάλι όπως είναι, καθαρίζετε το μέρος της ουράς που έχει το ψαχνό και αφήνετε στην άκρη το πτερύγιο της ουράς. Τις τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα με τα κεφάλια στο κέντρο και τις ουρές προς τα έξω, ώστε να είναι θεαματικές. Τις περιλούζεται με λαδολέμονο, όπως και τον αστακό ή τις σερβίρετε με μαγιονέζα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου