Σάλτσα ψητού




3 - 4
κουταλιές βούτυρο από το ψητό

2
κουταλιές αλεύρι

1 1/2 - 2
φλυτζάνια νερό



αλάτι-πιπέρι

   Όταν βγάλετε το ψητό από το φούρνο και το κόψετε φέτες, αφαιρείτε από το ταψί το βούτυρο και παίρνετε 3 - 4 κουταλιές που τις βάζετε σε κατσαρόλα ή τηγάνι. Ρίχνετε μέσα στο ταψί 1 1/2 - 2 φλυτζάνια νερό και το ξύνεται για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του ψητού, τα αζωτούχα εκχυλίσματα κλπ. Το ζεσταίνετε στη φωτιά, το περνάτε από τρυπητό και το διατηρείτε ζεστό. Βάζετε την κατσαρόλα με το βούτυρο στη φωτιά και αφού ζεσταθεί, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας για να διαλυθεί καλά. Αφήνετε να πάρει ένα καστανό χρώμα (ανακατεύοντας πάντα),  ρίχνετε το ζεστό νερό, προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο και όταν πάρει μερικές βράσεις και πήξει, το σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου