συστατικά:
6 | φλυτζάνια αλεύρι | |
1 1/2 | φλυτζάνι βούτηρο | |
2 | φλυτζάνια ζάχαρη | |
1/4 | φλιτζανιού γάλα | |
4 | κρόκοι αυγών | |
1/2 | φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα | |
2 | κουταλάκια κοφτά μπεϊκιν πάουντερ | |
1 | κουταλάκι κοφτό αλάτι | |
2 | κουταλιές σουπας ξύσμα λεμονιού |
οδηγίες:
- Βάζετε το βούτηρο σε μια λεκάνη και το χτυπάτε να ασπρίσει καλά.
- Δουλεύετε τούς κρόκους με τη ζάχαρη και τούς προσθέτετε στο βούτυρο.
- Ζεσταίνετε το γάλα να είναι χλιαρό και το προσθέτετε στο βούτυρο.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπεϊκιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε λίγο-λίγο στο βούτυρο και ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη μαλακή.
- Πλάθεται τα τσουρεκάκια μικρά (λίγο μεγαλύτερα από τα σμυρνέικα κουλουράκια), τα αλείφεται με ασπράδι αυγού, τα πασπαλίζετε με ψιλοκοπανισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο (160 με 170 βαθμούς Κελσίου) επί 20 λεπτά περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου