Καλαμαράκια τηγανητά

   Βάζουμε τα καλαμαράκια μέσα σε μια λεκάνη και τα πλένουμε με άφθονο νερό. Ξεκολλάμε τα πλοκάμια και πετάμε τη θήκη από το μελάνι που βρίσκεται πάνω σ’ αυτά. Πετάμε και τα μάτια και τραβάτε από πάνω το λεπτό τους κόκαλο, που επίσης πετάμε. Αφαιρούμε από την κουκούλα το δέρμα και την κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές λωρίδες. Χωρίζουμε και τα πλοκάμια στα δύο κατά μήκος και τα κόβουμε πάλι σε δύο κομμάτια. Τα πλένουμε όλα μέσα σε σουρωτήρι, τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά, τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Αφού τηγανιστούν όλα, τα βάζουμε στο τηγάνι και τα σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Σημείωση: Όταν τα καλαμαράκια είναι πολύ μικρά, τα τηγανίζουμε ολόκληρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου