 |
| Χαλβάς του φούρνου (Ρίτας) |
συστατικά:
| 3 |
| φλυτζάνια ψιλό σιμιγδάλι. |
| 1 |
| φλιτζάνι μαργαρίνη |
| 1 |
| φλιτζάνι ζάχαρη. |
| 4 |
| αυγά. |
| 1/2 |
| φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
(φιλέ). |
| 1 |
| κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη. |
| 1 |
| κουταλάκι κοφτό μπεϊκιν πάουντερ |
|
| Για το σιρόπι: |
| 2 1/2 |
| φλυτζάνια ζάχαρη. |
| 3 |
| φλυτζάνια νερό. |
| 1 |
| κομμάτι ξύλο κανέλα. |
| 2 - 3 |
| γαρίφαλα |
οδηγίες:
- Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με την κανέλα και το μπεϊκιν πάουντερ.
- Χτυπάτε τη μαργαρίνη να ασπρίσει και προσθέτετε τους κρόκους, καλά χτυπημένους με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το σιμιγδάλι με τη κανέλα που ανακατέψαμε νωρίτερα.
- Δουλέψτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και σε ένα μπολ προσθέτετε λίγο από το μείγμα με το σιμιγδάλι, λίγη μαρέγκα και εναλλάξ.
- Ρίχνετε και τα αμύγδαλα, ανακατεύετε ελαφρά και αδειάζεται το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ψήνεται σε μέτριο φούρνο (170 βαθμούς Κελσίου) για 45 λεπτά περίπου.
- Μέχρι να ψηθεί, βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα με τα γαρίφαλα να πάρουν μερικές βράσεις. Αφαιρείτε τα μυρωδικά και όταν βγάλετε το χαλβά, ζεστός όπως είναι, τον περιλούζεται με το σιρόπι.
- Αφήνεται να το τραβήξει και να κρυώσει και τον κόβετε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου