Μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα

   Παίρνετε στενόμακρες μελιτζάνες και τις καθαρίζετε από τα φύλλα. Κόβετε και το μισό κοτσάνι τους και με μυτερό μαχαιράκι τις κόβετε κατά μήκος σε 2 - 3 κομμάτια. Βάζετε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό με λίγο χοντρό αλάτι να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα σ’ αυτό τις μελιτζάνες. Τις αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά και αφού μαλακώσουν καλά (να μη λιώσουν), τις στραγγίζετε μέσα σε τρυπητό. Βάζετε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει και παίρνοντας μια - μια μελιτζάνα, την αλευρώνετε, τινάζεται να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τις αφήνετε να ροδοψηθοϋν και τις βάζετε σε πιατέλα. Στο λάδι του τηγανιού ρίχνετε 3/4 του κιλού ντομάτες (για 1 1/4 κιλά μελιτζάνες) περασμένες από τρυπητό και αφήνετε να βράσουν και να γίνουν μια σάλτσα πηχτή. Στη σάλτσα αυτή βάζετε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και αφού πάρουν 2-3 βράσεις, σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου