Καθαρίζετε τη φάβα και τη πλένετε πολύ καλά σε τρυπητό Τη βάζετε σε κατσαρόλα με ανάλογο νερό και ένα μικρο ολόκληρο κρεμμύδι να βράσει. Τη ξαφρίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράζει, ανακατεύοντας πότε - πότε, για να μη πιάσει. Τη παρακολουθείτε διότι φουσκώνει και προσέχετε να μη καείτε, διότι πετάει φουσκαλιτσες. Όταν κοντεύει να βράσει και να γίνει σαν κρέμα πηχτή, προσθέτετε και λίγο χοντρό αλάτι, κατεβάζετε από τη φωτιά και την περνάτε από τρυπητό. Τη σερβίρετε σε πιατέλα να κρυώσει και την προσφέρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου