Μπακαλιάρος παστός με κρεμμύδια




1 1/2
κιλό μπακαλιάρος

1
κιλό κρεμμύδια ξερά

1 1/2
φλιτζάνι λάδι

3/4 - 1
κιλό ώριμες ντομάτες

1
φλιτζάνι νερό



πιπέρι

   Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια, του αφαιρείτε το δέρμα και τον βάζετε από το βράδυ να μουσκέψει σε μπόλικο νερό, που το αλλάζετε 2 - 3 φορές. Του  αφαιρείτε τα κόκαλα, τον πλένετε και τον στραγγίζετε πολύ καλά. Τον αλευρώνετε, τινάζεται το αλεύρι και τον τηγανίζετε σε καυτό λάδι να ροδίσει. Στο λάδι του τηγανιού ρίχνετε τα κρεμμύδια, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε φέτες να μαραθούν. Τα ρίχνετε κατόπιν σε πλατιά κατσαρόλα μαζί με το λάδι (κι εκείνο που περίσσεψε ίσως από το τηγάνισμα), προσθέτετε τις ντομάτες (περασμένες από τρυπητό), λίγο πιπέρι, τα βάζετε στη φωτιά και τ’ αφήνετε να σιγοβράσουν 30 - 40 λεπτά και να λιώσουν σχεδόν τα κρεμμύδια. Τότε, τοποθετείτε και τον τηγανισμένο μπακαλιάρο πάνω στη σάλτσα (αν χρειάζεται και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό), σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά και να μείνει με το λάδι του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου