2 1/2 | κιλά κουνουπίδι | ||
1 | φλιτζάνι ελαιόλαδο | ||
1 | κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο | ||
1 | κουταλιά τοματοπελτέ | ||
1 - 2 | λεμόνια | ||
αλάτι, πιπέρι ανάλογο νερό |
Καθαρίζετε το κουνουπίδι από τα εξωτερικά φύλλα και το κοτσάνι. Το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Το πλένετε και το στραγγίζετε καλά. Το βάζετε σε πιατέλα ή ταψάκι και το περιχύνετε με το χυμό των λεμονιών. Το αλατοπιπερώνετε. Βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζετε λίγο - λίγο το κουνουπίδι. Βάζετε τα τηγανισμένα κομμάτια σε κατσαρόλα και στο λάδι του τηγανιού ρίχνετε το κρεμμύδι να ξανθίσει ελαφρά. Προσθέτετε τότε τον τοματοπελτέ, λιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό και αφού πάρει μερικές βράσεις, αδειάζεται το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το κουνουπίδι. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφού αρχίσει το φαγητό να βράζει, προσθέτετε ακόμη 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να σιγοβράζει και να μείνει μόνο με το λάδι του.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου