Σάλτσα βινεγκρέτ



1/2
φλιτζάνι λάδι

1/4
φλιτζανιού ξίδι

1
αυγό σφιχτό

1
κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

1
κουταλιά σούπας αγγουράκι τουρσί

1/2
κουταλιά σούπας κάπαρη

1/2
κουταλιά σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2
κουταλιές χυμός λεμονιού 



αλάτι-πιπέρι



   Κόβετε το αυγό, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αγγουράκι και την κάπαρη σε πολύ ψιλά κομματάκια. Χτυπάτε σε γυάλινο ή πορσελάνινο μπολ το λάδι, το ξίδι και το λεμόνι, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα υλικά, ανακατεύετε να ενωθούν και σερβίρετε σε σαλτσιέρα με κρέας βραστό, ψάρι βραστό κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου