Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό




1
κιλό χταπόδι

1/4
κιλού μακαρονάκι κοφτό

1
φλιτζάνι τσαγιού λάδι

1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1
κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά σούπας πελτές



αλάτι, πιπέρι.
   Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομματάκια. Βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί και τις ντομάτες, περασμένες από τρυπητό ή τον πελτέ λιωμένο σε δυο φλυτζάνια ζωμού (που έβρασε το χταπόδι). Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε το χταπόδι και μετά από 5 λεπτά ρίχνετε 2 - 3 φλυτζάνια ζουμί ακόμη, αφήνετε να πάρουν βράση και προσθέτετε το μακαρονάκι. Ανακατεύετε ελαφρά και σκεπάζετε το φαγητό να σιγοβράζει και να μείνει με το λάδι του. Πασπαλίζετε με πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου