1 1/2 | κιλό γαύροι | ||
1 | φλιτζάνι λάδι | ||
1 - 2 | λεμόνια | ||
1/2 | κεφάλι σκόρδο | ||
λίγη ρίγανη | |||
αλάτι, πιπέρι |
Οι γαύροι πρέπει να καθαριστούν καλά, για να μην πικρίζει το φαγητό. Τούς παίρνετε έναν - έναν και με τα 2 δάχτυλα του δεξιού χεριού τραβάτε το κεφάλι και το πετάτε. Μαζί με το κεφάλι βγαίνει και το έντερο που πικρίζει. Τούς πλένετε καλά και τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα μπολ και τους στύβεται επάνω τους χυμό των λεμονιών. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τους γαύρους με το λεμόνι να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να μείνουν τα ψάρια μόνο με το λάδι τους. Στο τέλος προσθέτετε και μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη τριμμένη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου