συστατικά:
6 | φλυτζάνια αλεύρι | |
1 1/2 | φλιτζάνι μαργαρίνη | |
1 1/2 | φλιτζάνι ζάχαρη | |
1 | φλιτζάνι γάλα χλιαρό | |
2 | κουταλιές σούπας κοφτές ξύσμα λεμονιού | |
1/2 | κουταλάκι κοφτό αλάτι | |
4 | κουταλάκια κοφτά μπεϊκιν πάουντερ |
οδηγίες:
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπεϊκιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
- Βάζετε τη μαργαρίνη σε μια λεκάνη και τη χτυπάτε μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσει πολύ καλά. Ρίχνετε το γάλα και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο. Ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη κανονική (αν χρειαστεί, θα προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμη).
- Παίρνετε κομματάκια ζύμης και πλάθεται τα τσουρεκάκια λίγο πιο μεγάλα από τα σμυρνέικα κουλουράκια.
- Τοποθετείστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε σε μέτριο φούρνο (160 με 170 βαθμούς Κελσίου) επί 20 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου