Τσουρεκάκια Σμυρνεϊκα (χωρίς αυγά)



συστατικά:

6
φλυτζάνια αλεύρι
1 1/2
φλιτζάνι μαργαρίνη
1 1/2
φλιτζάνι ζάχαρη
1
φλιτζάνι γάλα χλιαρό
2
κουταλιές σούπας κοφτές ξύσμα λεμονιού
1/2
κουταλάκι κοφτό αλάτι
4
κουταλάκια κοφτά μπεϊκιν πάουντερ


οδηγίες:

  •     Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπεϊκιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. 
  •     Βάζετε τη μαργαρίνη σε μια λεκάνη και τη χτυπάτε μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσει πολύ καλά. Ρίχνετε το γάλα και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο. Ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη κανονική (αν χρειαστεί, θα προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμη). 
  •     Παίρνετε κομματάκια ζύμης και πλάθεται τα τσουρεκάκια λίγο πιο μεγάλα από τα σμυρνέικα κουλουράκια. 
  •     Τοποθετείστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε σε μέτριο φούρνο (160 με 170 βαθμούς Κελσίου) επί 20 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου