1 1/4 | κιλού ψάρι (ολόκληρο ή κομμένο φέτες) | ||
3/4 | κιλού κρεμμύδια ξερά | ||
1 | κεφάλι σκόρδο | ||
1 1/3 | φλιτζανιού λάδι | ||
3/4 | κιλού τομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά γεμάτη τοματοπελτέ | ||
1/2 | φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό | ||
1/2 | φλιτζάνι κρασί λευκό | ||
1 | λεμόνι | ||
αλάτι, πιπέρι |
Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι. Το αλατοπιπερώνετε, του στύβεται πάνω το χυμό του λεμονιού και το αφήνετε να μείνει περίπου 60 λεπτά. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα πλένετε σε τρυπητό. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό. Περνάτε τις τομάτες από τρυπητό ή λιώνετε τον τοματοπελτε σε 2 φλυτζάνια νερό. Παίρνετε ταψάκι και ρίχνετε το μισό λάδι. Στρώνετε τα κρεμμύδια μια στρώση και τα πασπαλίζετε με το μισό μαϊντανό και σκόρδο. Τοποθετείτε το ψάρι πάνω και το πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο. Το περιλούζεται με το λάδι, προσθέτετε το κρασί και την τομάτα και το βάζετε σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου