Μελιτζάνες κατσαρόλας (βουτύρου)




1 1/4
κιλού μελιτζάνες

3/4
φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη

3/4
κιλού ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ

3 - 5
δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο

3
κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός



αλάτι, πιπέρι ανάλογο νερό

   Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε κομμάτια. Τις ρίχνετε σε νερό με αλάτι και τις αφήνετε 15' - 20' λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις στύβεται ελαφρά. Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει. Ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις γυρίζετε 2 - 3 φορές, να καβουρδιστούν ελαφρά. Ρίχνετε και το σκόρδο να ξανθίσει. Περνάτε τις τομάτες από τρυπητό ή διαλύεται τον τοματοπελτέ σε 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε στις μελιτζάνες. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό ακόμη, το μαϊντανό και λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει μια ώρα και να μείνει μόνο με το βούτυρο του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου