1 1/4 | κιλού μελιτζάνες | ||
3/4 | φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη | ||
3/4 | κιλού ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ | ||
3 - 5 | δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο | ||
3 | κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός | ||
αλάτι, πιπέρι ανάλογο νερό |
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε κομμάτια. Τις ρίχνετε σε νερό με αλάτι και τις αφήνετε 15' - 20' λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις στύβεται ελαφρά. Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει. Ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις γυρίζετε 2 - 3 φορές, να καβουρδιστούν ελαφρά. Ρίχνετε και το σκόρδο να ξανθίσει. Περνάτε τις τομάτες από τρυπητό ή διαλύεται τον τοματοπελτέ σε 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε στις μελιτζάνες. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό ακόμη, το μαϊντανό και λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει μια ώρα και να μείνει μόνο με το βούτυρο του.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου