Γλώσσες (ψάρι) πως τις καθαρίζουμε

   Πώς καθαρίζονται Οι γλώσσες για να μαγειρευτούν, πρέπει προηγουμένως να γδαρθούν, δηλαδή να τούς αφαιρεθεί το δέρμα. Παίρνετε λοιπόν μια - μια, την απλώνετε πάνω στο πάγκο της κουζίνας ή σανίδι του κρέατος και της αφαιρείτε το κεφάλι, τα πτερύγια και τα εντόσθια. Με ένα μυτερό μαχαιράκι κόβετε λιγάκι την άκρη της ουράς, σκίζετε ελαφρά το δέρμα και το τραβάτε προς τα πάνω (προς το μέρος τού κεφαλιού). Κατόπιν γυρίζετε τη γλώσσα από την άλλη μεριά και βγάζετε το δέρμα με τον ίδιο τρόπο. Αν τώρα η γλώσσα είναι μεγάλη (μισό κιλό) και θέλετε να βγάλετε φιλέτα, τη χαράζετε με μυτερό μαχαιράκι κατά μήκος της ράχης και τη χωρίζετε σε 2 κομμάτια (2 φιλέτα), τα όποια αφαιρείτε προσεχτικά από το κόκκαλο, αφού προηγουμένως ανασηκώσετε λιγάκι το κρέας με το μαχαιράκι. Κάνετε το ίδιο και στην άλλη πλευρά και έχετε έτσι 4 φιλέτα (ψαχνό κρέας) από μια γλώσσα. Αν όμως οι γλώσσες είναι μικρές (κάτω των 300 γραμ.) τότε, από κάθε μία βγάζετε 2 φιλέτα, ένα από κάθε μέρος. Το καθάρισμα της γλώσσας είναι δύσκολο, γι’ αυτό μπορείτε να παρακαλέσετε τον ψαρά να σάς τις ετοιμάσει ανάλογα με τον τρόπο πού θα τις μαγειρέψετε. Θεωρούνται πολύ λεπτό και φίνο φαγητό και προσφέρονται συνήθως στα επίσημα γεύματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου